U noći između petka i subote (24. i 25. maja 2013) u kragujevačkoj fabrici automobila FIAT oštećen je 31 novi automobil marke FIAT 500L. Vozila su izgrebana oštrim predmetom i na njima su ispisane protestne poruke protiv vlasnika fabrike i šefa smene. Oštećeni automobili sada moraju na remont, a šteta se nezvanično procenjuje na nekoliko hiljada evra.

Ova sabotaža je po svemu sudeći delo grupe nezadovoljnih radnika, najverovatnije zbog sukoba radnika sa šefom smene u kojoj se incident dogodio, malih plata i zato što radnicima nije bilo dozvoljeno da koriste pauzu. Sprska policija i FIAT-ove interne strukture pokušavaju da otkriju identitet ljudi koji stoje iza ove akcije, ali im to za sada nije pošlo za rukom. Paralelno se odvija i medijski linč nad nepoznatim saboterima koji je počeo čim je ova informacija dospela u javnost.

Ovoj hajci pridružio se i Zoran Marković, predsednik Samostalnog sindikata u FIAT-u, izjavivši: „Ovako nešto nije smelo da se desi. Sindikat će učestvovati u svemu, a jedino što znam je da nećemo dopustiti grupnu krivicu, mora da se nađe krivac ili krivci i kazne samo oni, ne svi iz te smene“.

Sindikati u FIAT-u ne propuštaju priliku da svako radničko nezadovoljstvo brže-bolje pretvore u dogovore sa poslovodstvom, u kojima se po pravilu dobije vrlo malo ili nimalo. Specifičnost ove situacije, budući da je reč o sabotaži i nepoznatim počiniocima, isključila je mogućnost pregovora i dogovora, te naterala sindikalne birokrate da pokažu svoje lice.

Fabrika automobila FIAT u Kragujevcu važi za „zabranjeni grad“, odakle izlazi veoma malo ili nimalo informacija o dešavanjima u njenom krugu. Već nekoliko godina, bez obzira na smenu vlasti, Vlada pokušava da dolazak FIAT-a u Kragujevac predstavi kao važan korak ka preporodu srpske ekonomije. Zbog toga mediji ne objavljuju čak ni ono malo informacija koje procure iz fabrike, poput one da su radnici prinuđeni da nose pelene tokom radnog vremena jer ne mogu da napuste proizvodnu traku i odu u toalet. U Kragujevcu već duže vreme kruže priče o vrlo intenzivnoj eksploataciji i brojnim kršenjima osnovnih ljudskih i radničkih prava zaposlenih u proizvodnji FIAT-a.

Potpuno je očigledno da je ova sabotaža posledica loših radnih uslova, saradnje sindikata i menadžmenta na štetu radnika, represije i nemogućnosti javnog samostalnog radničkog organizovanja. Ne znamo da li je ovo prva sabotaža ili je bilo i prethodnih za koje se nije čulo izvan zidova FIAT-ovog zabranjenog grada, ali verovatno nije poslednja jer, čak i ako budu uhapšeni ili pokleknu pod medijskim pritiskom, vrlo je moguće da će okolnosti u budućnosti primorati radnike da opet pribegnu sabotaži kao jedinoj metodi borbe koja im je preostala. Takođe, ovo nije prva sabotaža u FIAT-ovim fabrikama. Naime, pre dve godine je u Poljskoj fabrici FIAT na sličan način oštećen veliki broj vozila od strane nezadovoljnih radnika.

Anarhosindikalistička inicijativa pruža potpunu podršku radnicama uključenim u sabotaže, koji su sada izloženi linču buržoaskih medija, i poziva na stvaranje širokog fronta za njihovu javnu odbranu. Zbog je u noći između petka i subote (31. maja / 1. juna), tačno nedelju dana nakon sabotaže, grupa za podršku radnicima FIAT-a organizovala akciju plakatiranja u Kragujevcu. Plakat možete videti ovde:
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=582600881760934&set=a.449692455051778.100825.409935899027434&type=1&relevant_count=1

Solidarno,
Sekretarijat ASI

Anarhosindikalistička inicijativa,
sekcija Međunarodnog udruženja radnika i radnica