2.05.2012

Súhrn aktivít proti ABB a Adecco za posledné dni


Za posledný týždeň sa uskutočnilo niekoľko aktivít na podporu štrajkujúcich pracujúcich z firmy ABB v Španielsku. O Trnave sme už písali, teraz pridávame správy o Bratislave a Žiline. Na pobavenie tiež informujeme o „hrozbe“ pražskej pobočky ABB smerovanej proti nášmu členovi.

ABB a Adecco Trnava
Viac v tomto článku „Solidárne aktivity pri trnavskom ABB a Adecco“.


ABB Bratislava
Keďže ABB stále nepristúpilo na požiadavky štrajkujúcich, Priama akcia-Bratislava a ďalší podporovatelia štrajkujúcich navštívili v ranných hodinách pobočku firmy so zámerom odovzdať vedeniu protestný list. Ani tentokrát sa nám však nepodarilo zastihnúť manažérov, takže listy sme odovzdali na recepcii s prísľubom, že budú posunuté vedeniu pobočky. Za stierače zaparkovaných áut v blízkosti firmy boli rozšírené letáky informujúce o štrajku.







Adecco Bratislava
V piatok neobišla naprázdno ani pobočka Adecco. Aj tu odovzdali členovia PA a podporovatelia protestné listy na recepcii, keďže z vedenia bol údajne prítomný iba jeden človek, a ten mal na práci niečo dôležitejšie... Dozvedeli sme sa, že po decembrových protestných aktivitách firma kontaktovala aj španielsku centrálu, takže posielanie e-mailov vyvolalo želaný tlak.






ABB Žilina
Dvaja aktivisti v piatok o tretej popoludní navštívili aj pobočku ABB v Žiline. Keďže im nikto neotávaral, na vstupné dvere bol umiestnený protestný list a letáky. Za stierače firemných áut boli umiestnené letáky.






Zábava s ABB Praha
Humornú správu sme dostali z pražskej pobočky. Právne oddelenie ABB sa v nej nášmu členovi vyhráža za to, že vyjadril svoj protest proti firemným praktikám, ktorý je podľa ABB nevyžiadanou správou. Na časť jeho e-mailu so znením „Očekávám, že na tento list odpovíte a uvedete i informaci, kdy budou splněny požadavky stávkujících“ prišla vskutku profesionálna odpoveď – ak budú e-maily chodiť aj naďalej, ABB naňho podá trestné oznámenie za šírenie poplašnej správy a poškodzovanie cudzích práv. Na tomto nezmysle sme sa veľmi dobre pobavili a dúfame, že podobných nevyžiadaných správ teraz dostane pražská pobočka oveľa viac.

Čo čaká štrajkujúcich
V pondelok 6. februára sa koná druhé súdne pojednávanie. Ak dopadne v neprospech štrajkujúcich, plánujú sa ďalšie protesty, o ktorých budeme informovať. Akcie sa v posledných týždňoch konali nielen na Slovensku, ale napríklad aj v Poľsku či Veľkej Británii. Z reakcií v pobočkách je zjavné, že protestné e-maily ABB aj Adecco registrujú a nie sú pre nich veľmi príjemné.

Ďakujeme všetkým, ktorí sa zapojili do posielania e-mailov, rozdávania letákov či osobných návštev pobočiek. Budeme radi, ak sa v nich bude pokračovať a navzájom skoordinujeme svoju činnosť.

Priama akcia - Bratislava

No comments:

Post a Comment