4.10.2013

Anarhosindikalisti protiv novog Zakona o štrajku


Anarhosindikalistička inicijativa organizovala je u nedelju protest u Beogradu ispred zgrade Ministarstva rada u Nemanjinoj ulici, čime žele da ukažu na posledice koje nosi novog Zakon o štrajku, koji tokom ovog meseca treba da se nađe u skupštinskoj proceduri



Photo: E-Novine

"Kao i obično, režimski, žuti, birokratski sindikati upućuju prazne pretnje, a iza kulisa se tajno dogovaraju sa gazdama i političarima o tome koliko će novca biti dovoljno da budu podmazani. Kada ovaj zakon dođe na dnevni red, oni će dati sve od sebe da uguše svaki pokušaj radničke pobune protiv represije", poručuju anarhosindikalisti, te dodaju:
"Ogromna nezaposlenost, talasi otpuštanja i pretnje otpuštanjima su dodatni metod koji gazde koriste da bi držale radnike u pokornosti. Strahom od gladi i besparicom oni hoće da nas prisile da prihvatimo bilo koji posao, za bilo koju nadnicu. To će omogućiti gazdama da ucenjuju druge radnike na radnim mestima, i drže ih pod kontrolom i u strahu. Taj zatvoreni krug straha, bede, beznađa i gladi neće nestati sam od sebe - protiv toga se moramo aktivno boriti, jedni uz druge."

No comments:

Post a Comment