6.10.2012

CONFERÈNCIA SOBRE IMMIGRACIÓ A PINEDA



CONFERÈNCIA : L’ACTUALITAT I EL FUTUR DE LA IMMIGRACIÓ EN CATALUNYA I A ESPANYA.

L’1 de juny a l'Auditori de "Can Comas" (Pineda de Mar - Barcelona), es va realitzar una conferència sobre l'actualitat i el futur de la immigració d'Espanya i Catalunya, en la que es van tractar diferents aspectes com son la situació d’irregularitat, les circumstàncies excepcionals, les renovacions, les autoritzacions de llarga durada, i la problemàtica que pateixen els menors estrangers.

Aquesta conferència va ser organitzada pel Nucli Confederal de la CNT de Pineda de Mar.
Degut al nostre gran treball de difusió de l’acte: premsa, ràdio, etc. l’auditori de Can Comas estava amb el seu aforament complet, com es pot apreciar a la foto.

La presentació de la conferència la va fer el nostre company Miguel Muliterno que va fer una breu exposició sobre el nostre nucli confederal i també va explicar als assistents a l’acte què és la CNT, qui pot afiliar-se i qui no, va explicar també, que qualsevol treballador i treballadora es pot afiliar al sindicat sense que les seves conviccions politiques o religioses no tinguin cap importància per fer-ho, i que, a més a més, estem en contra de totes les discriminacions per raó de gènere, d’aspecte físic, de raça, etc. També, va comentar breument els nostres principis, tàctiques i finalitats, així com que és la filosofia anarquista, el pilar a on es recolza i es fonamenta l’anarcosindicalisme.

La conferència va estar a càrrec d'advocats especialitzats en la matèria que van fer servir mitjans
audiovisuals per fer mes comprensiva les seves ponències.

Aquests van ser els següents: Amanda Lozano Alfonso, advocada d'estrangeria del Col•legi d’advocats de Mataró i de la Fundació *FICAT Menors Estrangers, David Querol Sánchez, advocat d'estrangeria del Col•legi d'advocats de Mataró i d'Anna Maria Vidal Cardona, llicenciada en Dret Universal de Barcelona, també del Col•legi d’advocats de Mataró, actualment responsable en matèria d’estrangeria i internacional.

Va haver bastant interès per part dels assistents.

En primer lloc, l'advocada experta en menors estrangers Amanda Lozano va explicar la situació dels menors immigrants que arribaven aquí sols, sense família ni papers, moltes vegades en pasteres i de com la seva fundació els podia ajudar, també entre d’altres qüestions va posar en dubte la manera que té l’administració per avaluar als menors immigrats per saber quina edat tenen, doncs apliquen barems de la constitució corporal de nens caucàsics, i ho fan servir per nens i nenes africans, la qual cosa és del tot contradictori.

A continuació David Querol va posar l'accent en els drets dels estrangers (amb o sense papers ) i en com podien reclamar els seus drets i les seves ajudes de l’estat i d’altres temes molt interessants com temes de reagrupament familiars, contractes de treball etc.

Y, finalment, Anna Maria Vidal Cardona va fer una gran intervenció com professional en la matèria que és en la seva intervenció va parlar sobre la sanitat i habitatge, encara que també va tocar temes diversos,com el règim comunitari pel qual els i les ciutadans europeus poden treballar i viure a Europa, així com, les seves parelles de persones immigrats tan si estan casades com si son parella de fet, també ho poden fer.

Per part dels assistents van haver moltes preguntes, sobretot pel tema de la sanitat i l’administració. Els advocats responien a totes els seus dubtes amb claredat i professionalitat. Els assistents ho van agrair.

Al final de la conferència va haver un debat molt interessant en el qual va haver molta participació i, fonamentalment, molt respecte i tolerància.

Estem molt contents amb la participació, amb el treball dels lletrats i també amb l’interès que aquesta conferència ha fomentat, i que era tan important que es realitzés, a causa dels temps que corren i amb les injustícies que estan vivint aquestes persones.

Va ser molt agradable poder fer aquest treball perquè altres persones coneguin els seus drets (i els seus deures, per descomptat), va ser molt gratificant el resultat.

Aquesta conferència va aclarir dubtes a persones estrangeres i també va ajudar a crear consciència a persones d'aquí de com és la situació d'aquestes persones i del que han de lluitar per a integrar-se a la nostra societat.

Si vam crear consciència en persones que potser no ho tenien del tot clar i vam poder ajudar a persones que (desgraciadament) encara no saben quins son els seus drets, ens donem més que per satisfets.

Gràcies als lletrats i gràcies als participants, sense vosaltres no hagués estat possible .

Finalment per acabar l’acte, el company Miguel va intervenir per fer entendre la necessitat d’unió i
d’organització per fer front a les injustícies i també va informar que el Nucli Confederal de la CNT de Pineda de Mar, convoca una vegada al mes una assemblea general, quasi sempre l’últim dijous de cada mes a Can Comas a la que també assisteix el company David, un dels ponents d’aquesta conferència, i que col•labora desinteressadament en l’assessorament jurídic laboral gratuït a tots els treballadors i treballadores i que també, esta especialitzat en temes d’immigració i d’estrangeria.

Per mes informació :
http://pinedademar.cnt-ait.es

No comments:

Post a Comment