5.17.2012

Novi broj Direktne akcije!

Obaveštavamo vas da je izašao novi broj Direktne akcije, propagandnog nedeljnika Anarhosindikalističke inicijative. Direktnu akciju br. 18 u PDF formatu možete preuzeti sa našeg sajta: www.inicijativa.org/files/da/da3-17.pdf, ili je čitati online: issuu.com/direktna.akcija/docs/da3-18


U ovom broju donosimo nekoliko vesti o sudskoj represiji protiv revolucionara i antifašista, kao i jedan istorijski podsetnik da je postojanje represije već viđeno i da ne treba da nas čudi. Pored kratkog osvrta na izbornu trku između glupana i tupana, donosimo vesti iz međunarodnog radničkog pokreta: u Španiji ponovo 100.000 ljudi na ulici, a u Itaiji vlast priprema vojnu intervenciju protiv demonstranata.

Štampane besplatne primerke Direktne akcije možete potražiti u Beogradu u knjižarama Plato i Beopolis, kulturnim centrima REX i CZKD, kafićima Brat Fidel, Brat Če i Brod; u Kragujevcu u kafanama Magma i Marko, U Nišu u udruženju Ženski prostor, u Užicu u kafiću Kuća čaja, u Zaječaru u Omladinskom centru Zaječar, u Sremskoj Mitrovici u knjižari Bukbar i u Novom sadu u knjižarama NUBLU i Mala velika knjiga.

Direktna akcija se finansira vašim donacijama. Svakome ko pomogne sa 500 ili više dinara slaćemo DA na kućnu adresu u narednih šest meseci.

Uređivački kolektiv "Direktne akcije"
Anarhosindikalistička inicijativa

inicijativa.org

No comments:

Post a Comment