3.12.2012

Solidaritetsdager 15. og 29. mars- Konflikt med Roche Polska


Den 19. desember 2011 ble en aktivist i den polske søsterorganisasjonen vår, ZSP-IAA, sparket av Roche-Polen (den farmasøytiske selskapet) uten skriftlig begrunnelse. Ordren om oppsigelse kom direkte fra bedriftens hovedkontor i Sveits, og han ble bedt om å forlate arbeidsplassen umiddelbart.
Oppsigelsen kom rett etter at kameraten hadde stått fram i en artikkel i en sentral polsk avis. Selv om det ikke var angitt grunn for oppsigelsen, føler de polske kameratene våre at den egentlig er relatert til hans fagforeningsarbeid.
Kameraten kjemper for å få arbeidet tilbake, men ikke bare det. Han kjemper også for en anerkjennelse av sin status som arbeidstaker og alle de rettighetene og sosiale goder de skylder ham og som han har krav på. Roche har som normal ansettelsespolitikk å ha mange arbeidstakere på midlertidige kontrakter, men de har også et stort antall ansatt personell som er fiktive "selvstendig næringsdrivende".
De ansatte blir bedt om å starte en bedrift og sender regningen til Roche via et annet firma. Dette er for å unngå å betale arbeidstakerne hva de skal i henhold til loven: Betalt ferie, sykedager, betalt fødselspermisjon og pappapermisjon, trygdeytelser og sluttvederlag er hva en stor del av Roche arbeidere blir nektet av den farmasøytiske giganten. ".
Sjefene nektet å gi noen skriftlig begrunnelse. De har også benektet at han noen gang var en ansatt og som svar på bevis fremlagt, hevdet de, blant annet at de ikke vet hvorfor han kom for å jobbe 40 timer i uken.
Les mer her;
Liste over ROCHE adresser som protester kan sendes til:

No comments:

Post a Comment