1.04.2012

Protesty proti ABB a Adecco budú pokračovať

Zmluvy štrajkujúcich pracovníkov ABB v Córdobe neboli predĺžené, takže časovo neobmedzený štrajk CNT a CGT trvá a budú potrebné ďalšie solidárne aktivity. Prinášame poďakovanie od CNT-Córdoba z 2.1.2012 vrátane najnovších správ.

CNT-Córdoba sme informovali o všetkých aktivitách na podporu štrajkujúcich, o ktorých sme sa dozvedeli, a ktoré sa uskutočnili v SR a ČR. Nasledujúci text vnímame ako poďakovanie nielen Priamej akcii, ale každému, kto „iba“ poslal e-mail alebo sa odhodlal aj osobne navštíviť dotknuté firmy. Budeme radi, ak sa tieto akcie zopakujú a uskutočnia s väčšou intenzitou. Stále sú aktuálne spôsoby vyjadrenia protestu, o ktorých sme informovali v článku Neobmedzený štrajk vo firme ABB – urgentná výzva k solidarite. Ak sa chceš zapojiť alebo máš nejaké otázky, ozvi sa nám čo najskôr na niektorý z kontaktov uvedených tu.

„Tieto riadky vám píšeme my zo CNT-Córdoba a pracujúci v štrajku. Sme veľmi vďační Priamej akcii za podporu štrajku. Akcie solidarity sú pre nás veľmi dôležité a vieme, že majú vplyv na príslušné firmy. Pozdvihli našu morálku a boli pre nás oporou.

V súčasnosti sa nachádzame v kritickom bode, pretože 31. decembra ukončila ABB obchodnú zmluvu s firmou EULEN a polovica pracovníkov prišla o prácu. Zajtra sa začína v ABB znova pracovať a my sa pokúsime pokračovať v štrajku proti ABB a ADECCO.

Spoločnosť ADECCO je teraz v úlohe štrajkokaza a odzajtra nahradí pracovníkov EULEN ôsmimi novými zamestnancami. Tento týždeň bude veľmi dôležitý pre výsledok štrajku.

Vyzývame teda k pokračovaniu a zosilneniu aktivít najmä proti ADECCO, no nezabúdajme, že najviac je za situáciu zodpovedná firma ABB. Je pre nás dôležité mať informácie o všetkých akciách; vedieme si denník o všetkých správach týkajúcich sa sporu.

O niekoľko dní poskytneme sekciám a sekretariátu MAP viac informácií.

Všetkým kamarátom z Priamej akcie ešte raz ďakujeme za podporu.

Spoločne v tomto spore zvíťazíme!!“
Priama akcia - Bratislava

No comments:

Post a Comment