12.28.2011

Najnovšie aktivity proti praktikám Adecco a ABB v SR a ČR

V posledných dňoch boli navštívené pobočky firiem ABB a Adecco vrámci medzinárodnej kampane na podporu štrajkujúcich pracovníkov firmy Eulen-ABB. Pokračovalo aj posielanie protestných e-mailov, ku ktorému vyzývame aj naďalej (skcz, en), a na facebook profile ABB sa objavilo niekoľko protestných odkazov. Sme radi, že do akcií sa zapojili aj ľudia mimo PA.
 

23. december – ABB Žilina

Žilinskí aktivisti sa taktiež podujali k osobnej návšteve pobočky ABB. V sídle firmy, žiaľ, nebol nikto prítomný, preto aktivisti nechali protestné listy vo dverách a vo vestibule firmy.




22. december – ABB Praha

Aktivista PA navštívil pobočku ABB v Prahe. Vedenie nebolo prítomné, takže protestný list bol odovzdaný na vrátnici a má byť doručený po Novom roku.


21. december – Adecco Hradec Králové

Do medzinárodnej kampane sa zapojila aj ČSAF – Východné Čechy. Jej aktivisti navštívili 21. decembra pobočku Adecco v Hradci Králové. Vedúci pobočky údajne nebol prítomný, preto bol list doručený na recepcii s odkazom, že ak sa spor nevyrieši v prospech štrajkujúcich, budú nasledovať ďalšie akcie. Zároveň sa posielali protestné e-maily.

21. december – Adecco Bratislava, ABB Bratislava

Boli sme informovaní o individuálnej návšteve pobočky Adecco a ABB v Bratislave aktivistom mimo PA. V Adecco sa s ním stretol vedúci pobočky, ktorý už o kampani vedel. Bol požiadaný preposlať informácie o návšteve centrále Adecco. V ABB bol protestný list odovzdaný na recepcii. 


No comments:

Post a Comment