3.27.2011

Prvé ústupky OTTO a výzva k protestným e-mailom

Po dvoch stretnutiach aktivistov s vedením pracovnej agentúry OTTO v Holandsku, ktoré sa uskutočnili tento týždeň, sa v pondelok koná ďalšie v Poľsku. Zvýš tlak na firmu a do pondelka (28.3.) poludnia pošli protestný e-mail/fax alebo použi tento vzor. Agentúra už pod tlakom kampane urobila prvé ústupky.
Medzinárodná solidarita prináša výsledky

V pondelok (po políciou potlačenej akcii) a opäť vo štvrtok sa konali rozhovory medzi členmi Vrije Bond a jedným z bývalých pracovníkov OTTO a výkonnými zástupcami agentúry OTTO Workforce. Výsledkom rokovaní je všeobecný prísľub zlepšiť situáciu, proti ktorej vystupuje kampaň.

Pokiaľ ide o požiadavky pracovníkov, ešte minulý týždeň dostal jeden z pracovníkov takmer celú dlhovanú čiastku. Po pondelkovom rozhovore dostal druhý pracovník všetky peniaze, ktoré žiadal od agentúry. Ďalší dvaja pracovníci dostali iba smiešne sumy. Agentúra sa podľa všetkého pokúša ututlať problém, uspokojiť pracovníkov čiastočnými ústupkami a ukončiť kampaň, do ktorej je zapojená holandská organizácia Vrije Bond, Zväz poľských syndikalistov (MAP Poľsko) a Priama akcia (MAP Slovensko).

Kampaň sa nekončí

Aktivistom sa v posledných dňoch ozvali ďalší pracovníci agentúry so svojimi požiadavkami, takže je predčasné hovoriť o konci kampane, najmä keďže nedošlo k nijakým konkrétnym zlepšeniam, napríklad v oblasti ubytovacích podmienok či správania voči pracovníkom, a majiteľ OTTO ešte stále tvrdí, že vo firme neexistuje žiadny systém pokút.

Zapoj sa

Pošli protestný e-mail/fax alebo použi tento vzor a zvýš tlak na firmu do pondelka (28.3.) poludnia.

Kontaktné údaje:

Fax: +31 478 529900
E-mail adresy: fvangool@ottoworkforce.eu, info@ottoworkforce.eu

No comments:

Post a Comment