10.15.2012

Mercadona acomiada el sindicalista que ha portat l’empresa a judici per coaccions


Fa uns dies que Mercadona va acomiadar a David, sindicalista de la Confederació Nacional del Treball (CNT) que prèviament havia estat coaccionat per l’empresa per a que l’abandonés “voluntàriament”. L’activitat sindical de David, i en general la de la CNT, molestava massa a l’empresa, pel que fa un any diversos superiors seus el varen tancar dins un despatx i tractaren que firmés un document, sota amenaces, en el que constava una declaració en la que el sindicalista abandonava l’empresa voluntàriament. David es va negar. I no sols una vegada, sinó dues: l’escena es repetí durant dos dies consecutius, el 10 i l’11 de novembre de 2011.


Aquests fets no varen acovardir a David, ans al contrari. Al dia següent va presentar, acompanyat de la CNT, una demanda (la podeu llegir aquí) contra Mercadona, la coordinadora de planta i l’advocat de l’empresa, que foren els qui el coaccionaren. Des d’aleshores, l’empresa l’ha sancionat en diverses ocasions, fins arribar a acomiadar-lo. Tot just quan resten pocs dies per a que el judici contra Mercadona es celebri, el proper dimarts 16 d’octubre. La CNT ha fet una crida a assistir-hi per donar suport a David i perquè el judici promet no defraudar. A més, també demanen el boicot a la cadena de supermercats degut a les seves males praxis que pateixen les treballadores.
El conflicte entre Mercadona i la CNT fa molts d’anys que va començar (pel 2004) i pareix que falta molt per acabar. Des d’aleshores l’anarcosindical no ha tingut cap problema per barallar-se amb una de les empreses més poderoses de l’Estat espanyol. Manifestacionsconcentracions, vagues, judicis, campanyes de boicot i la coneguda pàgina de Mercacoso han estat algunes de les formes d’acció directa utilitzades. Tot plegat ajuda a fer-nos una idea de les constants violacions dels drets laborals i de l’assetjament a l’activitat sindical que Mercadona practica. A més, les denúncies donen els seus fruits: poc a poc la CNT va guanyant casos contra l’empresa, com demostra aquest fòrum on es pot veure una bona col·lecció de les sentències que condemnem a la cadena de supermercats de Juan Roig.

No comments:

Post a Comment