9.07.2012

Novi broj Direktne akcije!

Obaveštavamo vas da je izašao novi broj Direktne akcije, propagandnog nedeljnika Anarhosindikalističke inicijative. Direktnu akciju br. 25 u PDF formatu možete preuzeti sa našeg sajta: http://www.inicijativa.org/files/da/da3-25.pdf, ili je čitati online: http://issuu.com/direktna.akcija/docs/da3-25

U ovom broju, prvom u jesenjoj sezoni, pročitajte izveštaj sa velikog međunarodnog anarhističkog skupa u Sent Imijeu, u kome je pre 140 godina održan prvi kongres Anarhističke Internacionale. Takođe, donosimo tekst železari "Smederevo" i intervju sa aktivistom samoorganizovane grupe "Spasimo Aerodrom" iz Kragujevca. U vestima iz međunarodnog radničkog pokreta, čitajte o masakru nad rudarima u Južnoj Africi, protestima protiv nezaposlenosti u Španiji, štrajku pekara na Menhetnu i međunarodnoj kampanji podrške štrajku raznosača pica.

Štampane besplatne primerke Direktne akcije možete potražiti u Beogradu u knjižarama Baraba, Plato i Beopolis, kulturnim centrima REX i CZKD, kafićima Brat Fidel, Brat Če i Brod; u Kragujevcu u kafanama Magma i Marko, u Nišu u udruženju Ženski prostor, u Užicu u kafiću Kuća čaja, u Zaječaru u Omladinskom centru Zaječar, u Sremskoj Mitrovici u knjižari Bukbar i u Novom sadu u knjižarama NUBLU i Mala velika knjiga.

Direktna akcija izlazi zahvaljujući vašim donacijama! Svakome ko pomogne sa 500 ili više dinara slaćemo DA na kućnu adresu u narednih šest meseci.

Uređivački kolektiv "Direktne akcije"

No comments:

Post a Comment