9.17.2012

Acció directa de CNT contra la banca el passat 13-S, cronica de Figueres


Amb incertesa sobre la possible reacció policial, CNT-AIT va anunciar públicament una acció sobre les oficines bancàries a Figueres amb 10 minuts d'antelació el matí de dijous 13 de setembre. El resultat fou satisfactori per no trobar-nos amb cap agressió ni pressió policial que impedís la nostra expressió, així com s'ha rebut sorollosa simpatia de multitud de conductors i vianants que hi han coincidit.


Es va fer el piquet en 3 oficines bancàries: Caixa Laietana (ara Bankia) de la Plaça de la Palmera, La Caixa (ara CaixaBank) de la plaça de la Palmera, i Caja Madrid (ara Bankia) de la plaça Catalunya.

Amb una desena de persones, mentre es mantenia la pancarta informativa a l'entrada per il·lustrar l'acció, la resta va entrar a dins l'oficina per informar tots els clients i treballadors, així com manifestar-nos amb megafonia de baixa potència en els termes del manifest.

El responsable de l'oficina de CaixaBank, després de trucar la policia, va dialogar provant de convèncer el piquet per la sortida de l'oficina o
de què els problemes manifestats no concerneixen a l'entitat financera.

La policia va tractar de convèncer sense èxit al piquet de què no podia cridar o de què no podia repartir propaganda, així com van plantar 2 agents tractant de tapar la visibilitat entre militants i treballadors.

2.jpg

L'endemà divendres es van acabar de repartir els 400 díptics a La Bisbal d'Empordà.
Mira també:
http://www.cnt.es/figueres/
http://www.cnt.cat/

No comments:

Post a Comment