7.05.2012

Novi broj Direktne akcije!

Obaveštavamo vas da je izašao novi broj Direktne akcije, propagandnog nedeljnika Anarhosindikalističke inicijative. Direktnu akciju br. 24 u PDF formatu možete preuzeti sa našeg sajta: http://www.inicijativa.org/files/da/da3-24.pdf, ili je čitati online: http://issuu.com/direktna.akcija/docs/da3-24

U ovom broju, poslednjem uoči letnje pauze, čitajte o novim formama bogataške policije u Velikoj Britaniji i o nedavnom beogradskom protestu borbenih antifašista protiv rehabilitacije zločinca Dragoljuba Mihailovića. U specijalnom ,,vidovdanskom” izdanju rubrike Zagrebi dublje saznajte malo poznate činjenice o vezama koje su postojale između Sarajevskih atentatora i anarhizma. Informišite se o novim događajima iz međunarodnog radničkog pokreta, o velikoj pobuni tekstilnih radnika u Bangladešu i o štrajku u jednoj američkoj nuklearnoj elektrani. Pročitajte i novu satiričnu kolumnu ex-Idolamladih o nasilnim protestima državoljubivih građana koji su izgubili strpljenje iščekujući formiranje vlade.


Štampane besplatne primerke Direktne akcije možete potražiti u Beogradu u knjižarama Baraba, Plato i Beopolis, kulturnim centrima REX i CZKD, kafićima Brat Fidel, Brat Če i Brod; u Kragujevcu u kafanama Magma i Marko, u Nišu u udruženju Ženski prostor, u Užicu u kafiću Kuća čaja, u Zaječaru u Omladinskom centru Zaječar, u Sremskoj Mitrovici u knjižari Bukbar i u Novom sadu u knjižarama NUBLU i Mala velika knjiga.

Direktna akcija će ponovo izlaziti na jesen zahvaljujući vašim donacijama. Svakome ko pomogne sa 500 ili više dinara slaćemo DA na kućnu adresu u narednih šest meseci.

Uređivački kolektiv "Direktne akcije"

No comments:

Post a Comment