2.03.2012

Solidárne aktivity pri trnavskom ABB a Adecco


Dnes po 14:00 sa pracovníci rannej zmeny dodávateľského parku pre PSA, v ktorom sídli aj pobočka firmy ABB, prostredníctvom letákov dozvedeli o prebiehajúcom štrajku v španielskej pobočke ABB. Od minulého týždňa sa v okolí ABB aj Adecco objavovali aj nálepky upozorňujúce na štrajk.

Väčšina zamestnancov reagovala na letáky kladne. Niektorých prekvapilo, že pracujúci štrajkujú už tak dlho. Niekoľkí následne ešte postávali pri autách a čítali si letáky. Leták na stiahnutie tu.

Od soboty 28. januára boli na autobusových zastávkach trnavského priemyselného parku pri trnavskom Peugeote (PSA) a na ďalších, z ktorých pracovníci do parku dochádzajú, vylepené nálepky, ktoré sú súčasťou kampane proti praktikám ABB v španielskej Cordobe. Ďalšie nálepky sa objavili pri ubytovni pre zamestnancov PSA, kde bývajú aj pracujúci na dočasné zmluvy cez firmu Adecco, ktorá pôsobí v celom spore ako štrajkokazecká spoločnosť. A napokon sa nálepky objavili aj na výklade samotnej pobočky Adecco v Trnave.

O vlastných akciách a ideálne aj s fotkami, ktoré pošleme do Španielska, nás informuj na priamaakcia(zavináč)priamaakcia(bodka)sk.


No comments:

Post a Comment