2.06.2012

Pentru readmiterea muncitorilor concediați de la Biblioteca Națională a Spaniei!


În acest 4 februarie, zi în care se realizează  Ziua Europeană de Solidaritate împotriva reducerilor din bibliotecile publice, ne alăturăm muncitorilor în luptă împotriva subcontractărilor ilegale din Biblioteca Națională a Spaniei.


În septembrie 2010, sindicatul CNT-AIT Madrid a început o campanie pentru readmiterea a 3 muncitori concediați fiindca au raportat situația lor de subcontractare ilegală la Biblioteca Națională a Spaniei. În prezent, din mai mult de 400 de angajați, mulți au denunțat situația gravă de exploatare în care se află. Raspunsul actualei conduceri a Bibliotecii Naționale a venit sub forma de represalii și concedieri în masă.

Cerința noastră este foarte clară : vrem ca cei mai mult de 400 de angajați să fie angajați direct la Biblioteca Natională Spaniolă și readmiterea celor concediați. În bibliotecile publice din Spania, angajarea directă a personalului subcontractat ar însemna o economie de 40% în bugetul public, acum redirecționati către companii private, cu impunitate totală. În cazul Bibliotecii Naționale Spaniole vorbim de o economie de milioane de euro.

În această zi de acțiune, subliniem că, nu vom admite tăierile care au loc în bibliotecile din toată Europa, ajungând chiar să se închidă multe dintre ele. Și cu atât mai puțin acceptăm ca aceste tăieri să se realizeze pe spatele muncii si efortului muncitorilor, care sunt cei ce fac posibilă conservarea și disponibilitatea materialelor, care sunt patrimoniul tuturor. Nu putem admite tăieri în serviciile de bibliotecă, a personalului și a materialelor în timp ce se redirecționează cantități de fonduri publice enorme pentru companiile private, inițial destinate pentru gestionarea bibliotecilor publice.
În această zi de solidaritate, nu suntem singuri, mulți bibliotecari și utilizatori ies în stradă la nivel european pentru a spune : Stop tăierilor in biblioteci! În acest sens, muncitorii AIT (Asociația Internațională a Muncitorilor) vor fi deasemenea în fața porților bibliotecilor publice europene, pentru a apăra locurile de muncă a muncitorilor spanioli și pentru a denunța subcontractarea ilegală prin companii private, pentru care deja de redirecționează fonduri publice, rezultând în tăieri ale serviciilor și facilităților tuturor.

Destul cu tăierile pentru biblioteci și a serviciilor publice!

Pentru readmisia lucrătorilor concediați din Biblioteca Națională Spaniolă!
Angajare directă și fixă!

Contact pentru campania “Nu privatizării Bibliotecii Naționale Spaniole ” : 

Facebook: http://www.facebook.com/NOprivatizacionBNE
e-mail: personal.bne@cnt.es

No comments:

Post a Comment