2.03.2012

Ny rettssak mot Beograd 6 (BG6): Internasjonell solidaritetsdag den 6. februar 2012!

Det vil den 8. februar 2012 være en ny rettssak mot fire medlemmer av den serbiske, anarkosyndikalistiske søsterorganisasjonen ASI-IAA, samt to uavhengige anarkister, tilsammen kalt Beograd 6 (BG6).

De seks har blitt beskyldt for å provosere, bistå i og gjennomføre et angrep på den greske ambassaden i Beograd i slutten av august 2009, i solidaritet med en sultestreikende gresk politisk fange. Kort tid etter angrepet på ambassaden, BG6 ble Tadej Kurepa, Ratibor Trivunac, Ivan Savic, Ivan Vulovic, Nikola Mitrovic og Sanja Dojkic arrestert og holdt i varetekt for de neste seks månedene og de var anklaget for "internasjonal terrorisme".

Takket være en massemobilisering av støtte, både globalt og lokalt, ble de sluppet fri. I juni 2010 ble de endelig fullstendig frikjent av Høyesterett i Beograd som besluttet at det ikke var grunnlag for en fellende dom på noen av tiltalepunktene.

Påtalemyndigheten leverte en klage, men appellretten unnlot å svare og ventet på at et passende øyeblikk dukket opp. Bare dager etter de antimilitaristiske protester mot NATO-toppmøtet som fant sted i Beograd i juni 2011, ble Ratibor Trivunac arrestert, og domstolen bestemte at det skulle reises en ny rettssak mot BG6.

Foreløpig er det straffesaker mot syv medlemmer av ASI`s lokal gruppe i Beograd og de er alle politisk motiverte. ASI sier at appellsaken mot BG6 kan bare sees som en fortsettelse av den statlige undertrykkelsen mot de som bekjemper plyndring og utbytting.

ASI-IAA oppfordrer ennå en gang til internasjonal solidaritet. Det er en internasjonell solidaritetsdag på mandag den 6. februar 2012!


Frihet til Beograd 6! 

No comments:

Post a Comment