2.18.2012

Adecco breken! picket in (A)msterdam 17-2-2012

Vandaag, 17 februari, hebben we met ongeveer 10 mensen gepicket tegen Adecco. Dit ivm de internationale actiedag tegen Adecco uit solidariteit met de stakers in Cordoba. Hier volgt een kort verslag van de actie.We stonden vandaag met 10 mensen in een zonovergoten Amsterdam vol enthousiasme te demonstreren tegen Adecco. We hebben onze eisen kenbaar gemaakt, een spandoek uitgerold, honderden flyers uitgedeeld en koffie geschonken. Via de megafoon hebben we voorbijgangers geïnformeerd over de smerige praktijken van Adecco en uitzendbureaus in het algemeen, die mensen uitbuiten en arbeidsrechten ondermijnen. Onze eisen op een rij:

*Met deze actie willen we ons solidair verklaren met de stakende uitzendkrachten en de CNT en eisen we dat Adecco ophoud met het leveren van stakingsbrekers.
*Ook willen we werknemers en uitzendkrachten van Adecco informeren over de rol die uitzendbureaus spelen in het ondermijnen van de arbeidsomstandigheden overal ter wereld.
*We roepen alle uitzendkrachten van Adecco op om zich nu en in de toekomst niet te laten gebruiken als stakingsbrekers!

We eindigden onze actie na een uurtje, toen de flyers op waren. Iedereen die aanwezig was: bedankt, we vonden het inspirerend onderdeel uit te maken van een internationale actiedag en doen bij deze nog een solidaire groet aan alle stakers, zowel in Cordoba als de stakende schoonmakers hier in Nederland.

AGA
www,agamsterdam.wordpress.com

No comments:

Post a Comment