12.16.2011

Solidaritet med den oppsagte arbeideren Icaro og arbeiderne på FF Mercantil!

FF Mercantil er et selskap fra Araxa-Minas Gerais i Brasil som er ansvarlig for produkter av den brasilianske merkevaren Finta og den italienske merkevaren Lotto. De holder sine ansatte under ekstremt dårlige arbeidsforhold og bruker ulike midler for å hindre dem i å organisere seg.

Bedriften straffer faglige aktivister, og den 22. mars sa de opp Icaro, medlem av Sindivários Araxa, tilhører Workers Federation of Minas Gerais, som er medlem av søster organisasjonen vår i Brasil som heter COB-AIT. Kampen blitt videreført i fabrikken. En gruppe på seks arbeidere har seinere  gått ut i streik, men ble oppsagt. Andre oppsigelser blir gjennomført og i tillegg sa bedriften opp 40 personer og truet med å legge ned fabrikken!


Icaro blir nå anklaget for å vanære bedriften, en straffeanklage som er meget alvorlig i Brasil. Rettsaken mot han startet den 14. desember og Internasjonalen IAA er  aktivt engasjert i en støtteaksjon!  Arbeiderne i FF Mercantil krever 8 timers arbeidsdag og en 5-dagers arbeidsuke, bedre helse og sikkerhetstiltak i fabrikken, ekstra betaling for arbeid i farlige forhold og retten til å organisere seg.

De trenger all den solidaritet de kan få i deres kamp for bedre arbeidsforhold og mot undertrykkelsen!

Solidaritet med FF Mercantil arbeiderne!

Boikott FINTA og LOTTO. Nei til arbeidskjøpernes utbytting.

Ikke kjøp produkter som er laget av (semi) slavearbeid!

Gjeninnsett Icaro og gi han full oppreisning!

For fagforeningsfrihet!


www.nsf-iaa.org

No comments:

Post a Comment