6.05.2011

Ondersteun de arbeiders en kameraden van COB-AIT! Boycot Lotto en Finta!

Ondersteun sweatshop arbeiders in de strijd om hun arbeidsomstandigheden te verbeteren en zich te organiseren! Het management ontsloeg vakbondsactivisten, bedreigingen met de dood werden geuit.


FF Mercantil beheert een sweatshop in Araxa, Brazilie. Het produceert voetbalschoenen, uniformen, kleding en andere artikelen voor de Lotto en Finta merken. De arbeidsomstandigheden zijn slecht - lange uren en werkweken, overvloedige hitte, gassen van lijm, onvoldoende loon. De arbeiders begonnen zich te organiseren. Dat is het moment dat de repressie begon.

Een lid van de COB-AIT werd om deze reden ontslagen, net als verschillende van zijn collega's. Bovendien kwamen wat idioten in het kantoor van de vakbond in Araxa, waarbij mensen met "pistoleros" werden bedreigd. Zulke ingehuurde schurken staan er om bekend dat ze vakbondsleden doodschieten. De huurlingen van de baas probeerden ook foto's te maken van degenen die aanwezig waren.

We kunnen de bazen niet laten weg komen met zulk gedrag!

Een ondersteunende campagne is onderweg. Jullie kunnen een email protest sturen en de vorm gebruiken op de bladzijde: www.lotto.zsp.net.pl. Daar is ook meer informatie over de zaak, in verschillende talen.
De arbeiders eisen een 8-urige werkdag, een 5-daagse werkweek, air conditioning en extra loon voor het werken in zware omstandigheden.

COB heeft opgeroepen tot een boycot van de merken Lotto en Finta, als een manier om ze onder druk te zetten. Overigens bevat de website van Lotto een vreselijk bericht over "verantwoordelijkheid van het bedrijf", terwijl het sweatshop arbeid gebruikt om diens goederen te produceren!

Geef dit nieuws door en ondersteun alsjeblieft de arbeidersstrijd van vandaag.

No comments:

Post a Comment