4.20.2011

Podpor zamestnanca v boji o nevyplatenú mzdu

Britská Solidarity Federation vstúpila do kampane proti agentúre Office Angels, ktorá odmieta vyplatiť dlžnú mzdu zamestnancovi. Dan ešte koncom minulého roka odpracoval pre agentúru tri dni, a keď sa pýtal na pracovný výkaz, agentúra ho ubezpečila, že to „nebude problém“. Teraz však vedenie tvrdí, že u nich pracoval len jeden deň.
Solidarity Federation zorganizovala 14. apríla piket pred pobočkou agentúry vo Wimbledone, ktorá však bola v tom čase zatvorená. Po tom, čo sa protestujúcich pokúsila rozohnať polícia, sa ľudia presunuli pred pobočku v centre Londýna, kde niekoľko hodín rozdávali letáky. Ďalší piket sa uskutoční dnes napoludnie.

Vyjadri aj ty nespokojnosť s tým, ako Office Angels zaobchádza so svojím zamestnancom. Pošli protestný e-mail na adresu: wimbledon@office-angels.com alebo zavolaj na +4420 8542 6688.

VZOR:


Dear Sir or Madam,

Hereby I would like to express my dissatisfaction with the treatment of one of your workers, who has been declined the payout of his wage for three days of work.

I find this behaviour unacceptable and demand that you pay what you owe immediately. Until then I will inform people in Slovakia and elsewhere about your shameful practices.

MENO, MESTO, KRAJINA

PREKLAD:

Drahý pán alebo pani,

Týmto by som rád/a vyjadril/a svoju nespokojnosť s tým, ako sa správate k jednému z vašich zamestnancov, ktorému ste odmietli vyplatiť mzdu za tri odpracované dni.

Vaše správanie považujem za neprijateľné a žiadam, aby ste mu okamžite vyplatili, čo dlhujete. Dovtedy budem informovať ľudí na Slovensku a inde o vašich hanebných praktikách.


E-mail môžeš poslať aj pomocou nášho formulára tu.

Podobným neprijateľným podmienkam čelia dočasní pracovníci dennodenne. Pracujú bez nároku na nemocenské dávky či materskú dovolenku, hrozí im okamžité prepustenie a nemajú podporu odborov. Jediný spôsob, ako zmeniť situáciu na pracoviskách, je organizovať sa a bojovať za svoje požiadavky. Čím viac ľudí sa zapojí do kampane, tým väčší tlak dokážeme vyvinúť na agentúru.

Spracovali: Igor Čáslav a Nadia Hladká

www.priamaakcia.sk

No comments:

Post a Comment