4.16.2011

CNT žiada o znovuprijatie prepustených pracovníkov Pizza Hut

Španielska CNT pokračuje v protestoch proti firme Pizza Hut. V meste Cáceres sa k 11. aprílu uskutočnilo šesť protestov (vždy v piatok), v Bajadoz štyri (vždy v sobotu). Medzi 20:30 a 22:00 sa v lokálnych reštauráciách Pizza Hut v podstate nedá najesť.

Akcionári spoločnosti INVERSIÓN Y RESTAURACIÓN EXTREMADURA S.A., ktorá spravuje sieť reštaurácií v tomto regióne, medzitým naďalej klamú, podvádzajú, a odmietajú priznať, že porušili práva pracovníkov. Majitelia síce uznali existenciu zväzu CNT na pracovisku, bránia mu však vo výkone práv, ktoré odborom priznáva Ústavný zákon o slobode združovať sa v odboroch. Svoje konanie obhajujú tým, že CNT sa nezúčastňuje odborových volieb.
CNT žiada znovuzamestnanie troch pracovníkov a okamžité zastavenie obťažovania a potláčania odborov. Okrem priamych akcií vedie aj súdny spor proti Pizza Hut.

Po tom, čo rádio Canal Extremadura odvysielalo rozhovory s tamojšími zamestnancami, sa začínajú správy o spore objavovať aj v ďalších médiách.

Členovia CNT v Pizza Hut vyzvali všetkých obyvateľov Extremadury k solidarite a bojkotu. Žiadajú, aby ľudia nechodili do Pizza Hut, kým firma nezačne rešpektovať práva svojich zamestnancov.

No comments:

Post a Comment