2.21.2011

Represija nad ASI se nastavlja!

Obaveštavamo javnost da država nastavlja represiju nad našom organizacijom. Ovoga puta u vidu pokretanja istražnih radnji protiv Generalnog sekretara ASI, Milana Stojanovića, zbog sumnje da je počinio krivično delo „Neovlašćena upotreba tuđeg motornog vozila uz provalu, obijanje ili pretnju“, za koje je predviđena kazna do 5 godina zatvora.
Naime, 2006. godine Milan je bio svedok u istrazi koja je vođena zbog istog krivičnog dela i ubrzo obustavljena. Sada, pet godina kasnije, tužilaštvo je iz naftalina izvuklo ovaj slučaj, a Milan je volšebno od svedoka postao okrivljeni. Da stvar bude još apsurdnija, Milan uopšte ne ume da vozi, zapravo nikad nije ni upalio automobil!

Ovo je samo poslednji (za sada) u nizu montiranih procesa protiv članova Anarhosindikalističke inicijative.

Podsećamo da je u proteklih godinu i po dana šestoro anarhista optuženo za međunarodni terorizam, četvoro članova Lokalne grupe u Vršcu je osumnjičeno za ometanje pravde, a hrvatskom državljaninu koji je došao u Beograd kako bi izrazio podršku uhapšenim drugovima, je više od 6 meseci bio zabranjen izlazak iz zemlje. Članovi ASI su do sada ukupno u zatvoru bili preko 1000 dana, odnosno skoro tri godine. Ni u jednom od pomenutih slučajeva tužilaštvo nije uspelo da dokaže nikakvu krivicu! Na to dodajemo fizički napad policije na sekretara kragujevačke lokalne grupe ASI i nebrojene pretnje, maltretiranja i informativne razgovore od strane policije kojima su naši članovi bili izloženi, kao i pretnje i napadi parapolicijskih fašističkih grupa.

Anarhosindikalistička inicijativa se bori za društvo koje će biti bazirano na individualnoj i kolektivnoj slobodi, ravnopravnosti, solidarnosti i međusobnoj pomoći; lišeno svih oblika represije, hijerarhije i vlasti čoveka nad čovekom. Ona ukazuje na suštinske kontradiktornosti društva u kom živimo i nepravde učinjene od strane vladajuće klase.

Upravo zbog toga vlast ne bira sredstva kako bi onemogućila rad naše organizacije. Svesno hapse i optužuju nevine ljude ne bi li ugušili svaku kritiku i obezbedili nesmetanu eksploataciju, krađu i ugnjetavanje naroda.

Ovo izmišljanje optužbi i falsifikovnje dokaza protiv naših članova mora prestati!

Zahtevamo obustavljanje procesa protiv Milana Stojanovića, generalnog sekretara ASI!

Zahtevamo prestanak represije nad našom organizacijom!


Sindikalna konfederacija „Anarhosindikalistička inicijativa“,
Sekcija Medjunarodnog udruženja radnika i radnica

kontakt:
063/116-5551
www.inicijativa.org
info@inicijativa.org
ASI, Fah 6, 11077 Beograd

No comments:

Post a Comment